perjantai 6. maaliskuuta 2015

Valtapelejä




Yritin kirjoittaa aiheesta, mutta mitä enemmän aihetta ja omaa historiaani pohdin päädyn miettimään sitä kuinka aika kultaa muistot. Tosin ruoste ja kulta ovat kaukaa katsottuna toisinaan kovin saman näköisiä...

Voiko edes olla täysin tasa-arvoisia suhteita? Miten se lasketaan? Lasketaanko tasa-arvoisaksi suhteeksi se jos toisella on "valta" jossain asiassa ja toisella jossain toisessa? Entä jos joissain asioissa valta vaihtelee ihmisten välillä? Mitä koko valta edes on ihmissuhteessa?

Taas niin paljon kysymyksiä ja niin vähän vastauksia. Ehkä pitäisi mennä istumaan johonkin kuppilaan iltaa ja parantamaan maailmaa keskustelemalla suurista asioista ja illan muuttuessa myöhemmäksi todeta että on ratkaissut ihmiskunnan syviä kysymyksiä. Ja seuraavana aamuna ihmetellä kuinka hölmöjä sitä pähkäili.

Tai jos ei menisikään.

3 kommenttia:

  1. Jos itse koetan mahdollisimman ytimekkäästi vallan käsitettä suhteissa pohtia, liittyy se vain tunteiden voimakkuuteen. Toisaalta etenkin tilanteen tajuamiseen tai ylipäätään voimakkuuksien mietintään. Ei siis ainakaan mitkään keittiön tai olohuoneen valtiudet paljon merkkaa.

    Toisen sydän on pakostakin enemmän toisen käsissä, kiintymyksen samalla tasolla oleminen on kai aika saavuttamaton tila. Epämukavuutta ja vallan mietintää syntyy tosin lähinnä vasta sitten, kun jompikumpi alkaa tiedostaen pohtia tilannetta.

    Kai. Mitä hemmettiä minäkään tiedän, hahaah. Kun en ole muuta kuin tapaillut.

    Kuppiloiden skippaaminen on aina hyvä idea. Kunhan ei missaa livebändejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaan miksi keikat alkaa niin myöhään ja tyhminä päivinä...

      Tätäkin herkkua olisi tarjolla eräänä pian saapuvana _sunnuntaina_ :(

      http://youtu.be/FZLgXOz1om4

      Poista
  2. Vallan elementit ovat läsnä koko ajan kaikkialla, myös ihmissuhteissa. Minusta pieleen mennään siinä, jos tätä ei tunnisteta tai se yritetään kieltää. Valtaa voi jakaa (oikeudenmukaisesti) vain, jos sen olemassa olo tunnustetaan.

    Isla

    VastaaPoista