lauantai 11. huhtikuuta 2015

Pakollinen muistutus

Muistakaapa sitten käydä äänestämässä!

Paitsi jos aioitte äänestää kokoomusta, demareita tai keskustaa, silloin voitte myös olla äänestämättä.

Muistakaa myös että eduskuntavaalit ovat ensisijaisesti puoluevaalit, eivät henkilövaalit. Yksittäisten henkilöiden mielipiteillä ei ole niin paljoa väliä koska lähes kaikissa puolueissa noudatetaan lähtökohtaisin puoluekuria. Tyhmä ja aktiivinen edustaja voi olla parempi vaihtoehto jos hänellä on hyvät taustavoimat kuin viisas ja väärin motivoitunut ehdokas joka on puolueen talutushihnassa.



3 kommenttia:

  1. Lisää aiheesta: http://ylioppilaslehti.fi/2015/04/ah/

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoiset paitsioon jätöt. Olisin melkein satavarmasti veikannut joukon jatkuvan vielä perussuomalaisilla, mutta mitä ihmettä, ei.

    Ja joo joo :), vaalit ovat ensisijaisesti puoluevaalit! Mutta tietenkin sitä yhtä äänensä saavaa ihmistä pitää huomioida. Vähintään antaakseen palautetta tehdystä kaudesta tai sitten vaalikampanjasta. Antaakseen palautetta ainakin siis tilastollisesti, heti kun äänestäjä on sen puolueensa valinnut.

    Kiva kun nykyään ei tarvitse vainoharhailla toiselle kaudelle haluavien edustajien tähtäävän vimmaisina myös sopeutumiseläkkeeseensä…

    Itse ainakin ajattelin äänestää edustamassa jo ollutta ihmistä. (Toisaalta, todennäköisesti ko. henkilölle siirtyy muutenkin ääniä, joten voisi kannustaa jotakuta muuta, mutta eipä taida löytyä kiinnostavampaa pyrkijää.) Niin mielikuvan mukaan kuin tilastollisesti tyyppi on oman vaalipiirini aktiivisimpia edustajia. Puheenvuoroja sekä kirjallisia kysymyksiä tarkastellen. Vaikka tietenkään määrä ei ole heti verrannollinen laatuun tai asioiden lopulta ylipäätään kehittymiseen. Mutta no, sai tyyppi viime kaudella tehtyä jopa lakialoitteen.

    Joskus vielä toivottavasti äänestyssysteemi kehittyy johonkin suuntaan. Pitäisin ainakin äkkiseltään ajateltuna siitä, että jokainen äänestäjä joutuisi listaamaan monta ehdokasta. Olisi hyväksyttyyn äänestyslappuun päästäkseen pitänyt tutustua asioihin enemmän. Vaikka saisi myös tuossa moni listattua komeimmat tai muuten miellyttävimmät naamat.

    Puolueiden tekemät listat siis ehdokkaidensa läpimenojärjestyksestä olisi sittenkin kai yllä olevaa parempi systeemin päivitys. Käytännössä puolueen listan tekemisen kuvittelisi aiheuttavan järkyttävää riitelyä sekä mielipiteiden ja vaalilupausten pettämisen kyttäämistä myös puoluesisäisesti (ainakin enemmän kuin nykyään). Tuo olisi äänestäjille toki vain hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo alun lista perustui ihan vain tähän kööriin joka on suomea tähän kuoppaan kaivanut imo kaikkein ahkerimmin.

      Monenlaista parempaa vaalitapaa olisi olemassa, ja vielä parempia varmaan pystyttäisiin kehittämään, mutta kaikki kaatuu siihen että ne eivät olisi valtaapitävien puolueiden etujen mukaisia sekä siihen että kansa vain on niin tyhmää ja välinpitämätöntä...

      Poista