keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Viikon vinkki

Huomaako kukaan enää uutisoinnissa näitä uutisia, esimerkiksi; "Elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet tuplasti muihin EU-maihin verrattuna.", Karmaiseva hintamuutos kauppojen hyllyillä ja S-etukortilla ja K-plussakortilla on kääntöpuolensa.

Suomessa siis kaikki kaupan tasot sekä veroittaja pitävät huolen siitä että ruoka olisi maksimaalisen hintaista ja että niistä saatava kate on mahdollisimman korkea. Oikeastaan tälle faktalle ei oikein enää jaksa paljoa muuta tehdä kuin kohottaa olkiaan ja valittava mahdollisimman usein saksan lahja suomalaisille: Lidl.

 Mutta nyt kuitenkin siihen vinkkiin. Lähiruoka ei välttämättä ole aina halvinta, mutta sitä mahdollisuuksien mukaan suosimalla päästään ainakin ohittamaan keskusliikkeiden ahneuskoneisto ja yleensä laatu on korkeinta mahdollista. Nyt edes paikallisten elintarvikeyritysten ja lähiruokaa myyvien paikkojen löytäminen ei ole vaikeaa, kiitos Aitojamakuja.fi -sivuston.

 Suosittelen lämpimästi!

5 kommenttia:

  1. ... Olen salaa itse iloinen, että ruuan hinta nousee. Ostan tosin paljon vihanneksia (jotka sinällään ehkä kalliita, etenkin luomuna). En kuitenkaan karkkia, sipsiä, limsaa, jädee, keksiä jne. paskaa. En edes kaljaa, enää. Mietin kunnon puolihulluna kaupassa katsellessani plösömpien namikärryjä, että kiitos veroista... Olen ihana joo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaalta tuo on varmaan ihan hyvä ja terveellinen tapa suhtautua asiaan.

      Toisaalta olet niiden kaupan möhömahaisten pomojen suosikkiasiakas - suostut nyt siis maksamaan saman kuin ennenkin - vähemmästä.

      En nyt koita olla se synnitön viskaamassa ensimmäistä kiveä - itse olen huomannut valintani tapahtuvat fiiliksen mukaan. Joko siinä kohden kun valitsen missä kaupassa käyn, niitä kun on kolme valintaa kun kodin lähellä on käytännössä samassa ryppäässä k-kauppa, s-market ja lidl. Joskus sitä vain tuntee kaipaavansa jotain erikoisempaa/parempaa ja k-kauppa huomattavasti muita kalliimpana on siihen oiva valinta, lidlin valikoimat ovat muita surkeammat, mutta aivottomaan arki-ravintoon riittävät. Ja se missä useimmiten käyn, kaiken tämän saarnaamisen jälkeenkin on se s-market jonka tiedän olevan kalliimpi kuin lidl, mutta myös tiedän löytäväni sieltä kaiken tarvitsemani.

      Poista
    2. Möhömahaisten pomojen... Häh, et tiedä, missä kaupoissa käyn! En välttämättä ihan pikkukaupoissa, mutta suosin paljon Minimania, Halpa-Hallia, Lidliä ja Punnitse&Säästä -puljua. Käy kuule ihan ite tosiaan niissä kahdessa perskeleessä :D.

      Poista
    3. *mutinaa* Voi niidenkin pomot olla möhömahaisia!

      (kai huomasit että käytännössä juuri kerroit asuinpaikkasi..?)

      Poista
    4. Omasta mielestä se on ollut selvää kaikille vähänkin tarkkaavaisille, että pohjanmaalla olen :D. (Maitokolmion purkki blogini toisessa kirjoituksessa...)

      Poista