keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Välillä vähän nyrpii arkiset asiat

Jos kymmenen ihmistä odottaa kymmenen minuuttia linja-autoa, mitä tapahtuu kun se vihdoin saapuu? Noh, jostain ilmestyy ninja-mummo joka kiilaa kaikki ja tunkeutuu ensimmäisenä autoon ja alkaa kaivamaan jostain käsilaukkunsa kätköistä kolikkokukkaroaan kadottaen kaikki ninjamaisen nopeat liikkeensä.

Metrollakaan ei ole helppoa, varsinkin on bonusta hypätä siihen linjan lähtöpisteestä. Saapuessasi asemalle voit luulla olevasi hieman onnekas jos metro seisookin asemalla odottamassa. Vaan se on turhaa. Se salakavala oranssi mötjäke on saattanut olla siitä 30 sekuntia, tai useamman minuutin ja ainoa indikaatio siitä että se on kohta lähdössä on äänimerkki jonka ainoa tarkoitus on lienee ilmoittaa "ähää, ette ehdi!". Tämä myös tarkoittaa sitä että liukuportaiden alapäässä olevat ihmiset juoksevat aina metrojunaan, aika usein vain huomatakseen että se seisoo siinä asemalla vielä useamman minuutin. Tietenkin jos sinne juoksee useampi ihminen, se ensimmäinen kokee itsensä niin helpottuneeksi ehtiessään sisään, että pysähtyy heti ovesta junaan päästyään, mikä aiheuttaa jännän aaltoliikeen niihin kymmeneen hänen takanaan tulevaan...

Sitten kun pääset ruokakauppaan, toteat sisään kävellessäsi että kävipä taas hyvä tuuri kun kassoilla ei ole ollenkaan jonoa. Kunnes sitten olet kasannut ostoksesi ja palaat kassoille huomataksesi että vain kaksi kassaa on auki ja molempien jonossa on noin viisikymmentä ihmistä. Noh, eipä se mitään, kun olet puolessavälissä jonoa, aukeaa lisää kassoja. Ja tottakai niiden jonoon rynnivät ne jotka ovat siellä jonon häntäpäässä jonottaneet noin 10 sekuntia ja ne jotka eivät vielä ole jonottaneet ollenkaan. Joten tiedät että nyt kun olet jo vartin jonottanut, on vielä vain toinen vartti odotettavissa.

3 kommenttia:

  1. Ninja-mummo, hahah... Itseä muuten myös ärsyttää/naurattaa kaikki keskelle kulkureittejä pysähtelevät. Parhaat tekee sitä rullaportaissa. Joissain tilanteissa (lähinnä noissa portaissa, joissa kyllä pakkokin) olen myönnettäköön piilokouluttanut tai piilovittuillut ko. ihmisille. Kävelyä vain päin, ei tietenkään kovaa ja yleensä muualle katsellen. Ja sitten viattomasti ja pirtsakasti "oi anteeks, en ajatellut, että joku keskelle väylää stoppais..." Ei varmaan aina ole mennyt läpi, mutta eipä ole tarvinnut leikkiä jotain kobraa ainakaan kantamusten kanssa.

    VastaaPoista
  2. Ilkeä ihminen! Varmaan rasisti ja lastenhakkaaja ja kaikkea semmoista vielä! En mä kyllä uskaltaisi kävellä jonkun mummon päältä. Korkeintaan saatan blokata sen, kieltämättä yleensä upean ninjamaisen, sukelluksen ilman katsomista sinnepäinkään ja samalla vetäsen henkeä sisäänpäin ja varmistan että puren hampaat yhteen odotellessa sitä kävelykepin mäiskettä tai sanallista piiskaa.

    VastaaPoista
  3. Hahaha, niin juuri. Tässä juuri mm. valvon, jotta pääsen terrorisoimaan naapureita. Olen menossa kiskomaan istutukset mäelle ja sprayjaamaan. No SIIS hei, ei tietenkään ikinä pienemmille tai vanhuksille. Olen suuri mummofani muutenkin (ja pappa-!). Vain suurin piirtein saman ikähaarukan väelle, joka rauhassa pysähtyen kaivaa kännykän taskusta, kun minä Suuri on saapunut rappusten loppuun.

    VastaaPoista