maanantai 12. toukokuuta 2014

Euro mun viisua

Sanottakoon nyt alkuunsa että oma veikkaukseni meni selkeästi pieleen. Ennustinhan että Ukraina voitattaa euroviisut jos heillä on edes kelvollinen biisi. En nyt ala väittämään että tuo renkutus olisi ollut siedettävä, mutta eipä se tainnut juuri epäedukseenkaan eroittua muista kisan renkutuksista.

Nyt tekee vain mieli kommentoida jotain voittajasta. Positiivista lienee se että voittaja ei ratkennut koska euroviisuissa äänestys on suurelta osaalta poliittista toimintaa, varsinkin itäeuroopan maat tuppaavat äänestämään parhaita kavereitaan mahdollisimman paljon. Positiivista myös että eurooppalaiset nyt osoittivat hyväksyvänsä näinkin epäsovinnaiset ehdokkaat.

Mutta.

Menikö kaikki nyt kuitenkaan oikein? Uutisointia asiasta lukiessa onko tuosta parrakkaasta naisesta tullut nyt homouden ikoni? Jos olisin itse homo, en ehkä oikein pitäisi tästä. Varsinkaan kun kyseessä oli transvestiitti, eikä vain julkihomo artisti kuten vaikka oma Sillanpäämme.

Vai hetkinen, oliko edes sitä? Tarkemmin kun uutisia lukee, huomaa nopeasti että Wursti ei ole edes transvestiitti, vaan kyseessä on drag-artisti. En edes ole törmännyt toteamaan onko Thomas Neuwirth, mies tämän hahmon takana, hetero vai homoseksuaalinen. Eikä minua nyt oikeastaan paljoa tämä kiinnosta.

Mutta nyt siis drag-artistista tuli euroopan ikoni homoudelle? Ensimmäistä kertaa alan meittimään että suomen Tom of Finland -postimerkit ovat ehkä sittenkin hyvä asia ja hienosti ajoitettu koska ne ehkä pitävät ihmiset hereillä siitä, että homous ei ole vain yksioikoinen asia.

Sääli sinäänsä että tällaiset alakulttuurit muokkaavat ihmisten mielikuvaa homoudesta, sillä kyseessä on kuitenkin arkipäiväinen, ihan tavallisten ihmisten asia joka ei heistä tee yhtään sen enempää sirkus-friikkejä kuin heteroseksuaalisuuskaan.

Loppukevennys:

Suomen voittoavaimet vuodelle 2015:
Plan a) Tom of Finland -tyylinen edustaja joka on pukeutunut vain nahkatangoihin ja chapseihin, biisinä ihan mitä vain. Plan b) Kaksi komeaa miestä jotka heilauttavat heteronaisten(kin) viisarit kymppiin tai jopa yli laulamaan herkkää ballaadia - toisilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti