lauantai 31. toukokuuta 2014

Lyhyt sananen feminismistä

Lyhyempi versio: nyt jumalauta!

Vähän pidempi versio:
Tänään avatessani naamakirjan sain silmilleni jotakuinkin suoraa huutoa feminismin ja tasa-arvon puolesta sekä siitä kuinka sitä juuri nyt tarvitaan mahdollisimman paljon. Syynä uutinen intiasta jossa miesjoukko oli raiskannut ja tappanut kaksi teini-ikäistä tyttöä.

Ensimmäinen reaktio oli tietenkin kuvotus siitä että jotain tällaista voi tapahtua nykymaailmassa. Sen jälkeen minua jo alkoikin ärsyttää kuinka tuollainen käyttätyminen saa aikaan feminismin ja tasa-arvon huutelemista. Minä nyt varmaan olen miehenä tähän syyllinen? Kaikki miehet ovat raiskaajia ja murhaajia?

Feminismi ja tasa-arvo ovat hyviä asioita, mutta näillä huutelijoilla nyt viiraa kyllä päässä eikä heitä kiinnosta edes lukea mitä intiassa tapahtui. Nimittäin kyse oli intian kastijärjestelmästä josta on virallisesti jo luovuttu, mutta joka ainakin joissain osissa intiaa elää ja voi hyvin, valitettavasti. Uhrit siis kuuluivat alinpaan "kastittomaan" kastiin.

Jos haluatte ajaa hyviä asioita, pitäkää ajamisenne järkevänä tai teette ajamillenne asioilla pahasti hallaa. Esimerkiksi kaikkien pitäisi mielestäni saada tasa-arvoisesti mahdollisuuksia tässä maailmassa, sekä esimerkiksi samasta työstä saman verran töitä tekemällä samaa palkkaa, huolimatta esimerkiksi sukupuolesta. Sitten on näitä ylilyöntejä kuten että joissain johtoportaissa pitäisi olla yhtä paljon naisia ja miehiä, riippumatta siitä mikä näiden henkilöiden pätevyys asemaan on...

Olisin varmaan aiheuttanut paljon pahennusta kommentoimalla tuota kirjoittelua, mutta "onneksi" minut ja muut pelasti että tuo näkyi seinälläni vain koska eräs ystäväni oli siihen jotain kommentoinut, enkä tuntenut pahimpia kirjoittelijoita.

ps. mielipidettäni saa ja pitääkin haukkua jos on jollain lailla eri mieltä, antaa palaa! :)


2 kommenttia:

  1. Intian tapaukseen en ole perehtynyt enkä siihen nyt ota kantaa, mutta olen täysin samaa mieltä siitä, että asioita kannattaa todellakin ajaa järkevästi ja antaa muutokselle aikaa.
    Esimerkiksi feminismi on nykyään monelle kirosana juuri ääriliikkeiden toiminnan takia, ja se on kyllä tosi surullista. Ja ärsyttävääkin.

    Isla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se menee, ei ole montaa asiaa missä musta tai valkoinen on hyvä asia vaan jonninsortin harmaa on parempi...

      Poista